Fyll ut skjemaet, og vi vil kontakte deg med et tilbud










    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    nb_NO

    Bortfall av direktekjøring – Kundekurs i digitoll


    Det er nærmest for revolusjon å regne den kommende omlegging av tollprosesser som skal oppfylles før dere som importører kan ta varer i bruk. Den nye vareførselsloven fra 2023 innføres for fullt våren 2025 og direktekjøringsordningen avvikles. Hvilken betydning har dette for deg som importerer varer til Norge, og hva kan FREJA som speditør gjøre for deg?

    Det er to elementer som vil få stor betydning når den nye vareførselsloven fra 2023 og den digitale melde- og opplysningsplikten for alle transporttyper trer i kraft 1. april 2025; det første er deklarasjonsplikt som betyr at tolldeklarering skal foregå før grensepassering og det andre er manifestasjonsplikt med krav til manifestopplysninger med deklarasjonsdata, transportinformasjon og sjåføropplysninger senest to timer før ankomst på norsk grense. Er dere forberedt på gjøre de nødvendige endringene?

    Verdens beste tollvesen

    I dag har Tolletaten i Norge verdens enkleste rutiner for frigivelse. Derfor har også det norske tollvesen blitt kåret til verdens beste tollvesen. Men denne enkle måten å gjøre det på er også et digert avvik for at myndighetene skal ha kontroll på vareførselen inn til Norge og mulighet til å få kontrollert varene før de har blitt tatt i bruk.

    Fra 1. april 2025 er det ifølge tollvesenet slutt på retten til å kjøre varer direkte ut til importørene før tollbehandling har funnet sted.  I stedet innføres det digitale plikter som innebærer at Tolletaten skal ha informasjon før grensepassering. Dersom det ikke foreligger nødvendig dokumentasjon vil transporten ikke kunne passere grensen. Opplysningsplikten vil gjelde dels kjøretøy og sjåfør, dels tid og sted for grensepassering og ankomststed. Men de skal også ha nødvendige opplysninger om varene som innføres som tariffnummer, verdi, vekt med mer.

    Det blir således et samspill mellom speditører som skal deklarere og transportøren. Dette krever at dere som importører må endre rutinene slik at vi får både dokumentasjon og opplysninger om varene før varene blir lastet på avsenderstedet.

    Behov for å koordinere opplysninger og dokumenter hos FREJA

    FREJA har vært førende når det gjelder utviklingen av nødvendige IT prosesser, samarbeid med toll og andre. Vi vil etter sommeren gjennomføre informasjonmøter/kundekurs og om temaet som vil være nyttig for både dere og oss for å sikre at vi ivaretar alle våre kunder på best mulig måte gjennom denne prosessen.

    Vi kan ikke her gå inn på alle kompliserte forhold, men peker her på noen.

    -      Mange transporter samlastes med gods til flere importører og flere fortollingsfirmaer. Hvordan skal da den som har ansvaret for transporten og den som skal deklarere få samkjørt dette slik at alt er i orden for alle parter og bilen ikke blir stanset på grensen. Her må man også ivareta taushetsplikter og forretningshemmeligheter.

    Som dere skjønner er det mye som skal på plass før 2025 og FREJA legger ned store ressurser for å få det til. Vi vil også i god tid før 1. april 2025 praktisere nye rutiner og dermed ha alt i orden når det hele må fungere smertefritt 1. april 2025.

    På grunn av samkjøringen med utøvende transportør ser vi klare fordeler av at vi både transporter og tollklarerer. Det er en betydelig fordel for å sikre at alle opplysninger om godset er korrekte og at transporten kan gå uten hindringer fram til mottaker.

    I forbindelse med omlegging vil det også være gunstig at dere som importører selv styrer transportene til Norge. Da er det også minst risiko for avvik. Se da på bruk av Incoterms og bruk f.eks. FCA.

    Kurs og informasjon

    FREJA vil avholde et informasjonsmøte/kundekurs den 14. september om de kommende tollprosesser. Her vil det bli gitt informasjon som blant annet sikrer deg god kunnskap om hvilke regler som gjelder for de forskjellige leveringsbetingelsene, innføringen av Digitoll(digital tollbehandling), samt gjeldende tollregler. Dere vil naturligvis få anledning til å få besvart eventuelle spørsmål dere har nå i første del av prosessen.

    Dette kurset vil finne sted i Oslo, men vi vil komme tilbake med tid og sted for tilsvarende møter i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Ålesund.

    Ønsker du å melde deg på kundekurset, kan du gjøre det HER eller sende en e-post direkte til oss på sales.osl.no@freja.com. Vi har et begrenset antall plasser på 60 deltakere, så ikke nøl med å melde deg på.

    Husspeditøravtalen sikrer god kontroll

    FREJA jobber med gode løsninger for at du som kunde skal få en problemfri grensepassering og korrekte deklarasjoner. Ved å velge FREJA som husspeditør får du en dyktig samarbeidspartner som gir deg en komplett oversikt over dine deklarasjoner, korrekt tollbehandling, rett avgiftsberegning, rådgivning, samt ett enkelt kontaktledd med høy kompetanse. I følge den nye vareførselsloven skal vi altså tolldeklarere alle sendinger inn til Norge før grensepassering. I forkant av dette er det avgjørende å være godt forberedt, ha gode systemer og god kommunikasjon med leverandører. Gjennom vår husspeditørerklæring vil deres tolldeklarasjoner kunne overføres til FREJA uavhengig av hvilken transportør din leverandør velger å bruke, og du får samlet alle inngående tollekspederinger på ett sted.

    FREJAs husspeditøravtale er etter vår mening den beste løsningen. Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon om vår husspeditøravtale.

    FREJA bistår gjerne i planleggingen

    Dersom dere ønsker hjelp i forbindelse med endring av Incoterms eller har andre konkrete spørsmål i forbindelse med planlegging av de kommende endringene, kan dere kontakte advokat Tom Rune Nilsen, Attorney at Law i FREJA Norge.