Fyll ut skjemaet, og vi vil kontakte deg med et tilbud










    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

    nb_NO

    OPPDATERT: Sjøfrakt påvirkes av den økte risikoen i Rødehavet


    16.01.2024

    Det er fortsatt utrygt å seile gjennom Rødehavet, og det ser ut til at flere og flere containerbærere navigerer seg sør for Afrika.  Den utvidede ruten påvirker naturligvis transittidene, men hos FREJA overvåker vi nøye de estimerte ankomsttidene (ETAs).

    Gitt situasjonen i Rødehavet og den kommende kinesiske nyttårshelgen, anbefaler vi at våre kunder bestiller godt i forkant for å unngå potensielle forsinkelser. Vi tilbyr luft- og sjøtjenester, og vi er i tett dialog med kundene våre for å finne riktige løsninger som møter deres behov i disse utfordrende periodene.

    Ta gjerne kontakt hos din lokale FREJA for å få mer informasjon om våre luft- og sjøløsninger.


    08.01.24

    Det er fortsatt spenninger i Rødehavet, og mange containertransportører har suspendert skipene sine eller omdirigert dem for å seile rundt Kapp det gode håp.

    Rødehavskrisen har ført til ulike utfordringer innen sjøfraktmarkedet, inkludert lengre transittider, ekstra tillegg og økte fraktpriser. Disse utfordringene påvirker forsyningskjedene på grunn av de uforutsigbare markedsforholdene.

    I tillegg, med kinesisk nyttår som nærmer seg, stenger fabrikker vanligvis ikke bare under ferien, men også både før og etter den. Derfor anbefaler vi våre kunder å bestille god tid i forveien i løpet av denne perioden for å unngå forsinkelser eller forstyrrelser i forsyningskjedene sine.


    02.01.24
    Det nye året har begynt, og den vedvarende usikkerheten fortsetter på grunn av risikoene i Rødehavet. Det er nå blitt rapportert om ytterligere angrep, og avgjørelsen om å bruke Rødehavspassasjen eller ikke, ligger nå hos den enkelte containertransportøren.

    Den siste oppdateringen angående tilleggsavgifter er fortatt gyldig - PSS og CAC (Contingency Adjustment Charge) har vært gjeldende siden 1. januar, noe som har ført til økte priser.


    21.12.23

    Vi har blitt informert om at rederiene, som følge av situasjonen, vil innføre et tillegg (PSS) fra 1. januar 2024, noe som vil påvirke forsendelsene dine.

    Vennligst merk at detaljene i PSS kan variere mellom forskjellige rederier. FREJA vil sørge for å informere deg om hvordan dette vil påvirke fraktkostnadene dine.


    19.12.23

    I løpet av de siste ukene har flere kommersielle skip blitt angrepet av droner og missiler i Rødehavet. Som følge av dette omlegger mange av containerrederiene deres rute fra Rødehavet og Suezkanalen for å sikre deres besetninger, skip og last.

    Flere Containerrederier har allerede informert oss om at de seiler rundt Afrika via Kapp Det Gode Håp, da dette er det eneste alternativet. Vi forventer at flere vil følge etter. Dette medfører lengre transittider da ruten er ca. 4000 nautiske mil lengre, noe som tilsvarer 7300km.

    Det vil derfor være forsinkelser på mellom 2-4 uker og muligens økende omkostninger for kundene – dette er fortsatt ikke bekreftet. Hos FREJA støtter vi containerrederienes beslutninger da sikkerhet er det viktigste i en slik situasjon. Vi beklager imidlertid for bryderiet dette vil medføre for våre kunder.

    Ta gjerne kontakt med oss i FREJA hvis det er noen spørsmål vedrørende dette.

    Vi følger situasjonen nøye og kommer med oppdateringer så fort vi vet mer.

    Takk for din forståelse.